Hej och välkommen till denna loop om Handels- och administrationsprogrammet på gymnasiet. Genom att följa kartan får du spännande och lärorik information om gymnasiestudier, karriärsmöjligheter och hur du kan läsa vidare efter gymnasiet. Jag heter Matilda och kommer att guida dig igenom loopen.

OK

Vid den här hubben hittar du filmer som ger dig en liten inblick i hur det kan vara att läsa Naturbruksprogrammet på gymnasiet. Går du sedan vidare får du bland annat veta mer om:

  • de olika inriktningar som finns på programmet
  • några exempel på jobb du kan få
  • lite information om dina gymnasiestudier

Runt den här hubben hittar du de olika inriktningar du kan gå på Handels- och administrationsprogrammet.

Vid varje inriktning får du först en inblick i yrkeslivet som väntar dig efter naturbruksprogrammet med denna inriktningen. Du får därefter information om hur du kan forma dina gymnasiestudier.

Går du rakt fram i denna hubben så kommer du till information om WorldSkills och de olika vägarna du kan ta efter dina gymnasiestudier.

Vid den här hubben får information om hur vardagen kan se ut för några av de jobb som man kan få efter gymnaiestudier med inriktning Administrativ service.

Du får se några exempel på möjliga yrken och är du nyfiken på att se fler exempel på möjliga yrken kan du titta på bilden med olika karriärsvägar.

För att få information om hur dina studier på gymnasiet skulle kunna se ut följer du pilen uppåt.

Här hittar du exempel på hur dina gymnasiestudier på Handels-och Administrationsprogrammet med inriktning Administrativ service kan se ut.

Klicka på länken "detaljerad poängplan" för att se vilka delar som är obligatoriska och ett exempel på hur ett urval av de valbara kurserna kan se ut.

För fullständig överblick kan du följa länken till Skolverkets översikt.

Du kan också följa länken till “mer information.” Där kan du få mer information om Handels-och Administrationsprogrammet med inriktning Administrativ service och söka på om det finns en gymnasieskola nära dig som har utbildningen du vill gå.

Vid den här hubben får information om lite olika yrken inom inriktningen Handel och service. Dessa är tre exempel på jobb du kan få med denna inriktning, är du nyfiken på att se fler exempel på möjliga yrken kan du titta på bilden med olika karriärsvägar.

För att få information om hur dina studier på gymnasiet skulle kunna se ut följer du pilen till nedåt.

Här hittar du exempel på hur dina gymnasiestudier på Handels-och Administrationsprogrammet med inriktning Handel och Service kan se ut.

Klicka på länken "detaljerad poängplan" för att se vilka delar som är obligatoriska och ett exempel på hur ett urval av de valbara kurserna kan se ut.

För fullständig överblick kan du följa länken till Skolverkets översikt.

Du kan också följa länken till “mer information.” Där kan du få mer information om Handels-och Administrationsprogrammet med inriktning Handel och Service och söka på om det finns en gymnasieskola nära dig som har utbildningen du vill gå.

Vid denna hubben kan du till höger kolla in vad WorldSkills Sweden är och få mer information om det. Till vänster kan du undersöka vad du skulle kunna göra efter gymnasiet.

Hej!

Runt den hubben får du veta lite mer om World Skills och vad vi gör. Börja med att se filmen här intill. 

Det finns en mängd olika vägar att gå efter gymnasietiden. Du kan börja arbeta direkt, starta eget eller studera vidare. Är du intresserad av att läsa vidare kan du antingen söka in på någon av alla de utbildningar som finns på yrkeshögskolor runt om i Sverige eller söka annan lämplig utbildning på någon av Sveriges alla högskolor.

Runt den här hubben kan du själv undersöka vilka olika yrkeshögskoleutbildningar som finns och vad för typ av högskolestudier du skulle kunna läsa vidare i.

Administrativ Service

Handel och Service

Redovisningsassistent

Text

Kommunikatör
Löneadministratör
Butikssäljare
Kundtjänstmedarbetare

Text

Välkommen till Handels- och

administrations

programmet!

Dekoratör
Så här navigerar du i kartan
William
Om programmet
Visual Merchandiser
butikssäljare kicks

Markandsförare

Mer information

WorldSkills

Efter gymnasiet?

Pontus berättar mer om WorldSkills
En dag i handeln
Rasmus
Exempel på fortsatta studier

Yrkeshögskoleutbildningar:

Affärsinriktad speditör inom internationell spedition

Inköp och supply management

Internationell kulturprojektledare

Musik och eventarrangör

Högskoleutbildningar:

International Buisness and Trade

Fashion Marketing and Management

Offentlig förvaltning och ledning

Freddie

Framtidskartan

Framtidskartan

Curriculum - LGR 11