Hej och välkommen till denna loop om Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Genom att följa kartan får du spännande och lärorik information om gymnasiestudier, karriärsmöjligheter och hur du kan läsa vidare efter gymnasiet. Jag heter Rasmus och kommer att guida dig igenom loopen.

OK

Vid den här hubben hittar du filmer som ger dig en liten inblick i hur det kan vara att läsa Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Går du sedan vidare får du bland annat veta mer om:

  • de olika inriktningar som finns på programmet
  • några exempel på jobb du kan få
  • lite information om dina gymnasiestudier

Runt den här hubben hittar du de olika inriktningar du kan gå på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Vid varje inriktning får du först en inblick i yrkeslivet som väntar dig efter Restaurang- och livsmedelsprogrammet med denna inriktningen. Du får därefter information om hur du kan forma dina gymnasiestudier.

Går du rakt fram i denna hubben så kommer du till information om WorldSkills och de olika vägarna du kan ta efter dina gymnasiestudier.

Vid den här hubben får information om hur vardagen kan se ut för några av de jobb som man kan få efter gymnasiestudier med inriktning Färskvaror, delikatesser och catering.

Du får se några exempel på möjliga yrken och är du nyfiken på att se fler exempel på möjliga yrken kan du titta på bilden med olika karriärsvägar.

För att få information om hur dina studier på gymnasiet skulle kunna se ut följer du pilen uppåt.

Här hittar du exempel på hur dina gymnasiestudier på Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk kan se ut.

Klicka på länken "detaljerad poängplan" för att se vilka delar som är obligatoriska och ett exempel på hur ett urval av de valbara kurserna kan se ut.

För fullständig överblick kan du följa länken till Skolverkets översikt.

Du kan också följa länken till "mer information." Där kan du få mer information om Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk och söka på om det finns en gymnasieskola nära dig som har utbildningen du vill gå.

Vid den här hubben får information om hur vardagen kan se ut för några av de jobb som man kan få efter gymnasiestudier med inriktning Bageri och konditori. Är du nyfiken på att se fler exempel på möjliga yrken kan du titta på bilden med olika karriärsvägar.

För att få information om hur dina studier på gymnasiet skulle kunna se ut följer du pilen till nedåt.

Här hittar du exempel på hur dina gymnasiestudier på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori kan se ut.

Klicka på länken "detaljerad poängplan" för att se vilka delar som är obligatoriska och ett exempel på hur ett urval av de valbara kurserna kan se ut.

För fullständig överblick kan du följa länken till Skolverkets översikt.

Du kan också följa länken till “mer information.” Där kan du få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori och söka på om det finns en gymnasieskola nära dig som har utbildningen du vill gå.

Vid den här hubben får information om hur vardagen kan se ut för några av de jobb som man kan få efter gymnasiestudier med inriktning Kök och servering. Är du nyfiken på att se fler exempel på möjliga yrken kan du titta på bilden med olika karriärsvägar.

För att få information om hur dina studier på gymnasiet skulle kunna se ut följer du pilen till uppåt.

Här hittar du exempel på hur dina gymnasiestudier på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök och servering kan se ut.

Klicka på länken "detaljerad poängplan" för att se vilka delar som är obligatoriska och ett exempel på hur ett urval av de valbara kurserna kan se ut.

För fullständig överblick kan du följa länken till Skolverkets översikt.

Du kan också följa länken till “mer information.” Där kan du få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök och servering och söka på om det finns en gymnasieskola nära dig som har utbildningen du vill 

Vid denna hubben kan du till höger kolla in vad WorldSkills Sweden är och få mer information om det. Till vänster kan du undersöka vad du skulle kunna göra efter gymnasiet.

Hej!

Runt den hubben får du veta lite mer om World Skills och vad vi gör. Börja med att se filmen här intill. 

Det finns en mängd olika vägar att gå efter gymnasietiden. Du kan börja arbeta direkt, starta eget eller studera vidare. Är du intresserad av att läsa vidare kan du antingen söka in på någon av alla de utbildningar som finns på yrkeshögskolor runt om i Sverige eller söka annan lämplig utbildning på någon av Sveriges alla högskolor.

Runt den här hubben kan du själv undersöka vilka olika yrkeshögskoleutbildningar som finns och vad för typ av högskolestudier du skulle kunna läsa vidare i.

Färskvaror, delikatess och catering

Bageri och konditori

Kök och servering

catering

Text

delikatess

Text

Kock

Text

Frida berättar
Ica delikatess
bagare
Bagare

Text

Kallskänka
Kock

Välkommen till Restaurang- och livsmedels-

programmet!

Hannah
Så här navigerar du i kartan
Övergripande info
Övergripande info
Om inriktningen
Servering

Om catering

Mer information

WorldSkills

Efter gymnasiet?

Pontus berättar mer om WorldSkills
Linn testar
Suuz och Almushi
Exempel på fortsatta studier

Yrkeshögskoleutbildningar:

Bartender

Raw Food kock

Vegankock 

Högskoleutbildningar:

Culinary arts

Gastronomi

Djurpark

Framtidskartan

Framtidskartan

Framtidskartan

Curriculum - LGR 11