Hej och välkommen till denna loop om Hotell- och tursimprogrammet på gymnasiet. Genom att följa kartan får du spännande och lärorik information om gymnasiestudier, karriärsmöjligheter och hur du kan läsa vidare efter gymnasiet. 

OK

Vid den här hubben hittar du filmer som ger dig en liten inblick i hur det kan vara att läsa Hotell- och tursimprogrammett på gymnasiet. Går du sedan vidare får du bland annat veta mer om:

  • de olika inriktningar som finns på programmet
  • några exempel på jobb du kan få
  • lite information om dina gymnasiestudier

Runt den här hubben hittar du de olika inriktningar du kan gå på Hotell- och tursimprogrammet.

Vid varje inriktning får du först en inblick i yrkeslivet som väntar dig efter Hotell- och turismprogrammet med denna inriktningen. Du får därefter information om hur du kan forma dina gymnasiestudier.

Går du rakt fram i denna hubben så kommer du till information om WorldSkills och de olika vägarna du kan ta efter dina gymnasiestudier.

Vid den här hubben får information om hur vardagen kan se ut för några av de jobb som man kan få efter gymnasiestudier med inriktning Turism och resor.

Du får se några exempel på möjliga yrken och är du nyfiken på att se fler exempel på möjliga yrken kan du titta på bilden med olika karriärsvägar.

För att få information om hur dina studier på gymnasiet skulle kunna se ut följer du pilen uppåt.

Här hittar du exempel på hur dina gymnasiestudier på Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism och resor kan se ut.

Klicka på länken "detaljerad poängplan" för att se vilka delar som är obligatoriska och ett exempel på hur ett urval av de valbara kurserna kan se ut.

För fullständig överblick kan du följa länken till Skolverkets översikt.

Du kan också följa länken till “mer information.” Där kan du få mer information om Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism och resor och söka på om det finns en gymnasieskola nära dig som har utbildningen du vill gå.

Vid den här hubben får information om hur vardagen kan se ut för några av de jobb som man kan få efter gymnasiestudier med inriktning Hotell och konferens. Är du nyfiken på att se fler exempel på möjliga yrken kan du titta på bilden med olika karriärsvägar.

För att få information om hur dina studier på gymnasiet skulle kunna se ut följer du pilen till nedåt.

Här hittar du exempel på hur dina gymnasiestudier på Hotell- och tursimprogrammet med inriktning Hotell och konferens kan se ut.

Klicka på länken "detaljerad poängplan" för att se vilka delar som är obligatoriska och ett exempel på hur ett urval av de valbara kurserna kan se ut.

För fullständig överblick kan du följa länken till Skolverkets översikt.

Du kan också följa länken till “mer information.” Där kan du få mer information om Hotell- och tursimprogrammet med inriktning Hotell och konferens och söka på om det finns en gymnasieskola nära dig som har utbildningen du vill gå.

Vid denna hubben kan du till höger kolla in vad WorldSkills Sweden är och få mer information om det. Till vänster kan du undersöka vad du skulle kunna göra efter gymnasiet.

Hej!

Runt den hubben får du veta lite mer om World Skills och vad vi gör. Börja med att se filmen här intill. 

Det finns en mängd olika vägar att gå efter gymnasietiden. Du kan börja arbeta direkt, starta eget eller studera vidare. Är du intresserad av att läsa vidare kan du antingen söka in på någon av alla de utbildningar som finns på yrkeshögskolor runt om i Sverige eller söka annan lämplig utbildning på någon av Sveriges alla högskolor.

Runt den här hubben kan du själv undersöka vilka olika yrkeshögskoleutbildningar som finns och vad för typ av högskolestudier du skulle kunna läsa vidare i.

Turism och resor

Hotell och konferens

Jordbruksmaskiner

Text

Mjölka

Text

Blandade elever berättar
Turistinformatör
Sara konferensvärd
Food och beverage ansvarig

Text

Välkommen till Hotell- och tursimprogrammet!

Sabina
Så här navigerar du i kartan
Hotell- receptionist
Reseledare
Turistinformatör
Louise berättar

En elev som berättar om programmet

Mer information

WorldSkills

Efter gymnasiet?

Pontus berättar mer om WorldSkills
Allmän info
Worldskills hotellreceptionist
Exempel på fortsatta studier

Yrkeshögskoleutbildningar:

Kallkök

Matinformatör

Hållbar tursim

Högskoleutbildningar:

Event management

Hotel management

Framtidskartan

Framtidskartan

Curriculum - LGR 11