Vad gör du om 5 år?

Pedagogiskt och Socialt arbete, Fritid och Hälsa och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. “Vi håller på att jobba fram en ny teknik för effektivare träning ” säger du över en fika. Kanske driver du ditt egna gym, kanske hjälper du ett barn lära sig läsa eller så jobbar du som polis. Ditt första år inom Barn- och fritid sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart lärande och leverne

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i någon av inriktningarna inom barn och fritid eller fördjupa dina kunskaper på högskola/yrkeshögskola eller varför inte förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap inom något av områdena för barn- och fritid och du har skapat dig en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögsskola eller högskola? Har företaget expanderat? Jobbar du i en ny insatsstyrka inom polismyndigheten? Har vi fått nya metoder för träning som du har hunnit bli expert i? Hur jobbar vi med våra barn och unga i ett snabbt utvecklande samhälle? Vi ses i framtiden.

"Man kommer ut och känner att det här kan jag ju!"

Träffa Lisa

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom Barn och Fritid för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

Pedagogiskt och socialt arbete är en ovärderlig grund till samhället och människans välstånd. Vi är beroende av att våra barn får utvecklas, att lagar följs och att det finns de som kan hjälpa dem som behöver hitta en annan väg i livet. Sverige är känt för att vara ett tryggt och omhändertagande land. Vi behöver dig för att hjälpa oss se till att det förblir så.

Om 5 år och in i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom hälsa och sociala och pedagogiska arbeten.