Vad gör du om 5 år?

Bygg och Anläggning och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. “Utan byggnation och utan anläggning skapas det inte hem och infrastrukturen faller samman” säger du över en fika. Kanske bygger du ditt första flytande hem eller skapar medelhavskänsla med vackra färger i det nya kvarteret.  Ditt första år inom Bygg- och anläggning sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart bygg och anläggnings­industri

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i någon av inriktningarna inom bygg och anläggning eller fördjupa dina kunskaper på högskola/yrkeshögskola eller varför inte förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap om byggnation och anläggning och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögsskola? Har företaget expanderat? Bygger vi hem under vattenytan, lägger vi för banor för tåg som svävar över marken? Vi ses i framtiden.

"Jag hade rätt så klart för mig att jag skulle välja bygg."

Träffa Håkan

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom Bygg och Anläggning för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

I en värld som präglas av ständig tillväxt är byggnation och anläggning centrala för att skapa en tillvaro som anpassar sig efter att vi blir flera. Sverige och världen behöver kreativa och innovativa personer inom bygg och anläggning för att ta sig an och hjälpa oss lösa frågor om bostadsbrist, hållbar utveckling i bostads och anläggningsfrågor. Var med och bygg för framtiden.

Om 5 år och in i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom avancerad byggnation och anläggning.