Vad gör du om 5 år?

El och Energi och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. "Energi från kottar driver snart bilar" säger du över en fika. Kanske ritar du ett system för automation för första gången eller skissar på ett flytande vindkraftverk. Ditt första år inom El och Energi sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart infrastruktur

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i ny smart infrastruktur, fördjupa dina kunskaper på yrkeshögskolan eller förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap om el och energi och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögskola? Har företaget expanderat? Är allt vi äger självförsörjande med printade solceller? Solballonger i skyn? Dålig 6G mottagning? Är skogen uppkopplad? Vi ses i framtiden.

“Jag måste verkligen tacka 15-åriga Isabelle att hon valde det gymnasiet”

Träffa Isabelle

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom el och energi för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

Vi lever i en total transformation. Naturens krafter ger nu långsiktigt hållbar energi. Intelligenta maskiner och smarta enheter står för en revolution och kopplar upp hela vårt samhälle. Allt kommunicerar. Nätverket växer. I ett Sverige där samhällskritiska funktioner är byggt på en smart infrastruktur finns en omättlig förfrågan på teknisk kompetens. Sverige behöver dig för att stå sig starkt.

Om 5 år och in i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom digital teknik och avancerade system.