Vad gör du om 5 år?

Handel och Administration och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. “Idag har jag pratat med Indien, de kommer och besöker vår produktionsavdelning nästa månad  ” säger du över en fika. Kanske driver du din egen butik? Kanske arbetar du med HR frågor på ett internationellt företag eller är certifierad i service för Apples nya iCar. Ditt första år inom Handel- och Administration sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart handel och administration

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i någon av inriktningarna inom handel och administration eller fördjupa dina kunskaper på högskola/yrkeshögskola eller varför inte förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap om handel och administration och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögsskola? Har företaget expanderat? Har vi virtuella shoppingcentras? Ger vi kundservice via hologram? Vad är morgondagens varor? Vi ses i framtiden.

"När jag tar studenten kan jag plugga på högskola och så är det nästan garanterat att jag har jobb också."

Träffa Hanna

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom Handel och Administrativ Service för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

Entreprenörskap är en viktigt del av ett dynamiskt samhälle. Kontakten mellan människor och länder i vår globala värld är nödvändig. Vi är helt beroende av att importera och exportera och i detta behöver vi både kunna ge service samt administrera. Utan handel och administration slutar vår vardag att fungera - vi behöver dig.

Om 5 år och in i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom handeln och administrations­sektorn.