Vad gör du om 5 år?

Hotell och Turism och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. “Med Hotell och Turism låter vi folk upptäcka nya världar och kulturer” säger du över en fika. Kanske driver du din egen resebyrå eller jobbar som guide på en safari i Afrika. Ditt första år inom Hotell och Turism sätter din kurs mot en spännande och produktiv framtid.

år 3

En smartare resebransch

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i någon av inriktningarna inom hotell och turism eller fördjupa dina kunskaper på högskola/yrkeshögskola eller varför inte förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap inom hotell och turistbranschen och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på högskola/yrkeshög­­skola? Har företaget expanderat? Reser vi fortfarande med flygplan och båt eller guidar du resenärer över världen i andra farkoster? Har vi resor till andra planeter? Vi ses i framtiden.

“Jag vill jobba med människor och vill ut i världen."

Träffa Emmy

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom Hotell och Turism för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

Vi lever i en tid av globalisering och det är viktigt för Sverige att vara del av den. Vi är beroende av att förstå andra kulturer och att vår egen blir förstådd av andra både nu och i framtiden för att vår jord ska fortsätta vara bebolig för oss. Vi behöver dig för att hjälpa oss vara del av denna globalisering.

Om 5 år och in i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom resebranschen och ha en förståelse för hur den utvecklas i en ständigt förändrande värld.