Vad gör du om 5 år?

Industri­teknik och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. "Produktframställning är ett precisionsjobb" säger du över en fika. Kanske programmerar du en robot för första gången eller förenar två metaller för en pålitlig konstruktion. Ditt första år inom industriteknik sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart industri

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i den nya smarta industrin, fördjupa dina kunskaper på yrkeshögskolan eller förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap om industriteknik och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögskola? Har företaget expanderat? Jobbar du ens på jorden? Förändrade 3D-skrivare och Förstärkt Verklighet (AR) världens tekniska industri som vi trodde? Vi ses i framtiden.

“Det var nog ett av de bättre valen jag gjort i mina arton år”

Träffa Adam

Fördjupning

Det finns en spännande framtid för dig inom industriteknik, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

Sverige är en innovativ nation med en stark historia inom industriteknik. Bolag som Volvo, Saab, ABB, Eriksson, Tetra Pak, Electrolux, Scania, har satt Sverige på kartan internationellt och industri är idag hörnstenen i svensk ekonomi, hela 20 procent av BNP, och nästan 80% av all export. Sverige behöver dig för att fortsatt stå starkt ute i världen.

Om 5 år och in i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom digital teknik och avancerade system.