Vad gör du om 5 år?

Naturbruk och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. “Med Naturbruk bidrar vi till en hållbar utveckling för Sverige” säger du över en fika. Kanske driver du äventyrsturism i bergen eller utvecklar nya system för att bidra till en grön ekonomi. Ditt första år inom Naturbruk sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart naturbruk

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i någon av inriktningarna inom naturbruk eller fördjupa dina kunskaper på högskola/yrkeshögskola eller varför inte förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap om natur och lantbruk och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögsskola? Har företaget expanderat? Odlar alla ekologiskt? Har vi förvandlat grödor till energi? Har vi äventyresor till Mars? Vi ses i framtiden.

“Dom olika teoretiska ämnena har hjälpt mig förstå det praktiska."

Träffa Filip

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom Naturbruk för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

Ekosystem av alla slag är en ovärderlig grund till samhället och människans välstånd. Vi är beroende av både växtrike och djurrike nu och i framtiden för att vår jord ska fortsätta vara bebolig för oss. Vi behöver dig för att hjälpa oss ta hand om dessa vitala delarna i vår överlevnad.

Om 5 år och in i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom natur och lantbruk.