Vad gör du om 5 år?

Restaurang och Livsmedel och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. “Med bättre kunskap och mer innovativa metoder för matlagning och livsmedel kan vi skapa ett sundare tänk kring kosthållning och hälsa ” säger du över en fika. Kanske tar du fram nya kostcirklar eller lagar mat på det senaste innovativa sättet,  Ditt första år inom Restaurang- och Livsmedel sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart matindustri

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i någon av inriktningarna inom restaurang eller livsmedel eller fördjupa dina kunskaper på högskola/yrkeshögskola eller varför inte förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap om restaurang och livsmedel och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögsskola? Har din restaurang hamnat i White Guide? Tävlar du i innovativ matlagning? Har din cateringfirma en nisch som det görs TV program om. Vi ses i framtiden.

“Jag har fått jobberbjudande på alla praktikplatser jag varit på."

Träffa Rebecca

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom Restaurang och Livsmedel för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

I en värld som präglas av ständig tillväxt är frågor om mat och kost centrala för att skapa en tillvaro som anpassar sig efter att vi blir flera och lever sunt. Sverige och världen behöver kreativa och innovativa personer inom matlagnings och livsmedelsindustrin för att ta sig an och hjälpa oss lösa frågor om hunger, hållbar utveckling inom mat och kosthållning. Var med och utveckla för framtiden.

Om 5 år och i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom alla områden som rör kost och kosthållning.