Vad gör du om 5 år?

Vård och Omsorg och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. “Med bättre kunskap och mer innovativa metoder kommer vi att kunna hitta en ny och skonsammare metod att bota cancer” säger du över en fika. Kanske jobbar du med den senaste teknologin inom sjukvården eller så är du med och räddar liv på någon av sjukhusets avdelningar eller så förbättrar du vardagen för någon som inte längre har lika lätt att ta sig ut.  Ditt första år inom Vård- och omsorg sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart omsorg

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i någon av inriktningarna inom vård och omsorg eller fördjupa dina kunskaper på högskola/yrkeshögskola eller varför inte förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap om restaurang och livsmedel och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögsskola? Driver du ett innovativt äldreboende med nya typer av aktiviteter? Jobbar du med utveckling av vården i Afrika eller Sydamerika? Blir du årets undersköterska på akutmottagningen för ditt avgörande arbete där. Vi ses i framtiden.

“Jobbar man inom vård och omsorg tror jag att man får en helt annan syn på livet."

Träffa Sebastian

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom Vård och Omsorg för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

I en värld där det råder konstant tillväxt finns ett stort behov av vårdande personal för att tillgodose de behov som tillkommer med denna tillväxt. Sverige och världen behöver kunniga och passionerade personer inom vården för att ta sig an och hjälpa oss ta hand om de som blir sjuka eller behöver omsorg av andra anledningar. Var med och utveckla för framtiden.

Om 5 år och i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom alla områden som rör vård och omsorg.