Vad gör du om 5 år?

VVS och Fastighet och framtiden

år 1

Ditt första år

Med en stabil yrkesutbildning att stå på, ser du nu möjligheterna framför dig. “Jag ska ha hand om Sveriges nya skyskrapa som drivs helt av solenergi ” säger du till vännerna. Kanske driver du ditt egna Vvs företag? Kanske servar du en helt ny typ av värmesystem? Kanske har du uppfunnit ett nytt ventilationssystem för att få bättre luft i inomhusmiljön? Ditt första år inom Vvs- och Fastighet sätter din kurs mot en produktiv framtid.

år 3

Smart teknik

Du tar studenten med en efterfrågad kompetens som grund. Gå direkt ut i verkligheten och ta ett jobb i någon av inriktningarna inom vvs och fastighet eller fördjupa dina kunskaper på högskola/yrkeshögskola eller varför inte förverkliga en dröm i ditt eget företag. Alla timmar du investerat i praktiskt kunnande har byggt ett självförtroende många saknar.

år 5

Ditt jobb

Redan här? Du har nu en bred och djup kunskap inom Vvs och fastighetsskötsel och en egen vision för vad som är framtiden. Läste du vidare på yrkeshögsskola? Har företaget expanderat? Hur ser bostadshusen ut om 20 år och hur sköter vi dem? Vilken är morgondagens teknik för ventilation? Vi ses i framtiden.

“Det roligaste är att det är så varierat!"

Träffa Moa

Fördjupning

Det finns en spännande framtid inom VVS och Fastighet för dig, i Sverige och i världen.

Har du 10 min till? Vi har gjort en karta över de vägar du kan ta:

Hoppa till kartan

Yes!

Din roll för Sverige

Boendet är centralt för många i Sverige. I takt med att vår population ökar blir efterfrågan på boende allt högre. Vi är helt beroende av att befintliga och nya boenden blir omhändertagna och sköts om för att kunna möta det behov som finns. Utan Vvs och fastighetsskötsel skulle vår vardag sluta att fungera - vi behöver dig.

Om 5 år och in i framtiden krävs tjejer och killar som kan hantera spjutspetsen inom värme, ventilation, sanitet och andra delar av bostads/fastighetsbranschen.